Trupele americane încheie la 30 iunie prima etapă a retragerii din Irak

Trupele americane se retrag la 30 iunie din toate zonele urbane şi localităţile irakiene, în prima etapă din cadrul campaniei care se va încheia prin retragerea definitivă în 2011.

96 afișări
Imaginea articolului Trupele americane încheie la 30 iunie prima etapă a retragerii din Irak

Trupele americane încheie la 30 iunie prima etapă a retragerii din Irak (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

- În total, trupele americane se vor retrage din 157 de baze situate în oraşele irakiene.

- În locul trupelor americane, 750.000 de militari şi poliţişti irakieni vor asigura securitatea zonelor urbane.

- Potrivit Pentagonului, numărul militarilor americani prezenţi în Irak este de 131.000.

- Organizaţia britanică Iraq Body Count anunţă că 100.867 de civili irakieni şi-au pierdut vieţile după intervenţia americană din 2003.

- Numărul militarilor americani ucişi în Irak în ultimii şase ani este de 4.313, potrivit site-ului independent icasualties.org.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici