Trupele ruse se află în continuare la frontiera ucraineană, afirmă secretarul american al Apărării

Rusia nu şi-a retras trupele masate la frontiera cu Ucraina, a declarat duminică secretarul american al Apărării Chuck Hagel, denunţând o politică rusă pe "termen scurt" în Ucraina.

1215 afișări
Imaginea articolului Trupele ruse se află în continuare la frontiera ucraineană, afirmă secretarul american al Apărării

Trupele ruse se află în continuare la frontiera ucraineană, afirmă secretarul american al Apărării (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Din câte ştim noi, ruşii nu au plecat", a declarat el pentru postul american ABC. "Preşedintele (rus Vladimir) Putin ar trebui să fie întrebat de ce pretinde că aceştia pleacă, când, în realitate, nu este deloc aşa".

Preşedintele rus a declarat miercuri că ţara sa şi-a retras militarii de la frontieră. NATO a apreciat, la sfârşitul lui aprilie, că este vorba despre aproximativ 40.000 de oameni.

"Rusia continuă să se izoleze în numele unui beneficiu pe teremn scurt", a declarat Hagel. "Poate că au sentimentul că sunt pe cale să câştige, dar lumea nu este o afacere pe termen scurt", a adăugat el.

Preşedintele rus Vladimir Putin a adoptat miercuri un ton conciliant, cerând regiunilor proruse din estul Ucrainei să amâne referendumul prevăzut duminică, însă separatiştii au decis joi să menţină această consultare.

Putin a efectuat vineri o vizită la Sevastopol, în Crimeea, cu ocazia sărbătorii victoriei de la 1945 asupra naziştilor, marcată pe 9 mai în Rusia.

Casa Albă a criticat această vizită în Crimeea, un teritoriu ucrainean anexat recent de Rusia, apreciind că singurul rezultat al acesteia este "exacerbarea tensiunilor".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici