Trupurile celor 97 de pasageri ai avionului prezidenţial polonez au fost recuperate

Trupurile neînsufleţite ale tuturor celor 97 de pasageri ai avionului care s-a prăbuşit sâmbătă în apropiere de Smolensk au fost recuperate, a anunţat ministrul rus pentru Situaţii de Urgenţă, Serghei Şoigu.

53 afișări
Imaginea articolului Trupurile celor 97 de pasageri ai avionului prezidenţial polonez au fost recuperate

Trupurile celor 97 de pasageri ai avionului prezidenţial polonez au fost recuperate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Toate trupurile neînsufleţite ale victimelor au fost găsite şi am început să le transportăm la Moscova, cu ajutorul autorităţilor locale", a spus Şoigu, precizând că în capitala rusă au fost luate măsuri pentru primirea familiilor victimelor.

El a adăugat că "avionul s-a prăbuşit la 300 de metri de pista de aterizare şi avea la bord 97 de persoane, dintre care opt erau membri ai echipajului".

Preşedintele polonez, Lech Kaczynski, a murit sâmbătă, în urma prăbuşirii avionului său Tupolev-154, în apropiere de Smolensk, la 420 de kilometri vest de Moscova. Toate cele 97 de persoane aflate la bordul aparatului, printre care se aflau înalte oficialităţi şi comandanţi ai armatei, şi-au pierdut viaţa în urma catastrofei aviatice.

Preşedintele rus a ordonat înfiinţarea unei comisii de anchetă conduse de premierul Vladimir Putin, pentru stabilirea cauzelor prăbuşirii aparatului prezidenţiale polonez, însă autorităţile ruse privilegiază pista unei erori a piloţilor, despre care afirmă că au ignorat instrucţiunile controlorilor de trafic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici