Tulpina britanică reprezintă 10% din contaminările găsite în regiunea Parisului

  • Tulpina britanică reprezintă 10% din contaminările găsite în regiunea Parisului.
  • Rezultatele confirmă tendinţa de creştere a acestei variante, spun specialiştii.
1269 afișări
Imaginea articolului Tulpina britanică reprezintă 10% din contaminările găsite în regiunea Parisului

Tulpina britanică reprezintă 10% din contaminările găsite în regiunea Parisului

Varianta engleză a coronavirusului reprezintă aproximativ 10% din cazurile găsite în Ile-de-France, regiunea Parisului, de două săptămâni încoace, ceea ce sugerează o viitoare creştere „foarte semnificativă” a numărului de pacienţi.

Alarma a fost lansată de un grup de medici de la Assistance publique-Hôpitaux de Paris (AP-HP), consorţiul care reuneşte spitale publice pariziene, conform ANSA.

Anne-Geneviève Marcelin, virolog la spitalul Pitié-Salpetrière din Paris, a explicat că analiza a 1.080 de teste pozitive efectuate între 11 şi 21 ianuarie a arătat că 9,4% din cazuri corespund tulpinei britanice.

„Aceste rezultate trebuie privite cu precauţie, dar confirmă tendinţa de creştere a acestei variante. Dintr-o investigaţie iniţială efectuată pe un eşantion de peste 10.000 de tampoane între 7 şi 8 ianuarie, a rezultat că varianta engleză a reprezentat aproximativ 2,5% din cazurile de Covid-19 la nivel naţional”, a spus Anne-Geneviève Marcelin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici