Tunelul rutier Sasago din Japonia, unde nouă persoane au murit pe 2 decembrie, prezintă 670 de defecţiuni

Un total de 670 de defecţiuni şi alte probleme au fost identificate pe plafonul unui tunel autorutier japonez, unde dale de beton au căzut la începutul lunii şi au ucis nouă persoane, potrivit autorităţilor, citate în presa japoneză.

131 afișări
Imaginea articolului Tunelul rutier Sasago din Japonia, unde nouă persoane au murit pe 2 decembrie, prezintă 670 de defecţiuni

Tunelul rutier Sasago din Japonia, unde nouă persoane au murit pe 2 decembrie, prezintă 670 de defecţiuni (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Din acest total, 632 de cazuri prezintă probleme la şuruburi de ancorare utilizate pentru a fixa oţelul care sprijinea dalele de beton, au precizat Ministerul Transporturilor şi operatorul, potrivit agenţiei Kyodo.

Două şuruburi au căzut, 608 au slăbit şi 22 au început să se desprindă din cauza coroziunii. Totodată, alte 38 de defecţiuni au fost constatate la şuruburi utilizate în alte părţi ale structurii metalice.

Aproximativ 12.000 de şuruburi de ancorare a dalelor sunt utilizate în acest tunel, care are o lungime de 4,7 kilometri, fără a număra alte 51.000 de piese de metal care fac legătura dintre dale şi plafonul tunelului.

Operatorul a recunoscut că, începând din 2000, nu a mai efectuat o parte din testele acustice ale şuruburilor, în timpul unor controale regulate care au loc odată la fiecare cinci ani şi cuprind, de asemenea, examinări vizuale.

Numeroase dale (fiecare dală are peste o tonă) s-au desprins în dimineaţa zilei de duminică, pe 2 decembrie, de pe plafonul lungului tunel rutier Sasago, căzând peste maşini şi omorând nouă persoane.

Poliţia a dechis o anchetă pentru "neglijenţă" şi ofiţeri din cadrul poliţiei prefecturii Yamanashi au percheziţionat sedii ale operatorului din regiunea Tokyo.

În plus, Ministerul Transporturilor a ordonat inspectarea în regim de urgenţă a unor tuneluri autorutiere construite în conformitate cu acelaşi tip precum cel de la Sasago, o construcţie situată la aproximativ 80 de kilometri vest de Tokyo.

Guvernul a promis examinări minuţioase şi a anunţat că, probabil, investiţii semnificative vor fi necesare pentru insfrastructura autorutieră, aceasta datând în mare din perioada anilor 1950-1970, caracterizată printr-o creştere economică puternică.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici