Turcia a bombardat pentru prima dată poziţii jihadiste în Siria

Artileria turcă a tras marţi o salvă de obuze împotriva unor poziţii jihadiste în Siria, ca răspuns la un tir cu obuze de mortier împotriva teritoriului turc, o primă operaţiune de acest tip efectuată împotriva acestor facţiuni teroriste, a anunţat joi armata turcă.

284 afișări
Imaginea articolului Turcia a bombardat pentru prima dată poziţii jihadiste în Siria

Turcia a bombardat pentru prima dată poziţii jihadiste în Siria (Imagine: AFP)

"Patru tiruri de artilerie au fost efectuate pe 15 octombrie împotriva unei poziţii situate în apropiere de oraşul Azaz, aflat sub controlul organizaţiei Statul Islamic în Irak şi Levant (SIIL)", o facţiune dură afiliată Al-Qaida, precizează Statul Major interarme într-un comunicat.

Armata precizează că aceste tiruri reprezintă o ripostă la căderea pe teritoriul turc, în apropierea unui post de jandarmerie, a unui obuz de mortier "care nu a explodat".

Artileria turcă ripostează, de peste un an, oricărui tir provenind de pe teritoriul Siriei. Însă este pentru prima dată când armata vizează o grupare jihadistă.

Ankara s-a declarat îngrijorată de avansul grupărilor jihadiste spre zone apropiate de frontieră.

Turcia va plăti scump pentru susţinerea "teroriştilor" care luptă cu scopul răsturnării regimului de la Damasc, ameninţa preşedintele sirian Bashar al-Assad, după ce a fost întrebat despre prezenţa la frontiera turco-siriană a rebelilor jihadişti, într-un interviu acordat recent unui post turc de televiziune.

Ankara a dezminţit orice cooperare cu aceşti extremişti.

Turcia, condusă de un Guvern islamo-conservator, este una dintre cele mai ferme susţinătoare ale rebeliunii siriene. Peste 500.000 de sirieni s-au refugiat în această ţară vecină de la începutul conflictului în ţara lor, în martie 2011.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici