Turcia a deblocat accesul la Wikipedia

O instanţă din Turcia a decis miercuri deblocarea accesului la enciclopedia online Wikipedia după ce Curtea Constituţională a acestei ţări a hotărât luna trecută că decizia de blocare, în vigoare din aprilie 2017, încalcă libertatea de exprimare, informează France 24.

1751 afișări
Imaginea articolului Turcia a deblocat accesul la Wikipedia

Turcia a deblocat accesul la enciclopedia online Wikipedia

Turcia era, până miercuri, singura ţară din lume, cu excepţia Chinei, unde accesul la Wikipedia era blocat în totalitate.

Oficialii de la Ankara au susţinut în 2017 că blocarea site-ului este necesară întrucât Wikipedia nu a eliminat din paginile sale informaţii potrivit cărora Guvernul turc ar fi oferit asistenţă unor grupări teroriste.

Mai multe organizaţii pentru drepturile omului au criticat în ultimii ani situaţia privind dreptul la libera exprimare din Turcia sub conducerea preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, mai ales după tentativa de lovitură de stat din 2016.

O instanţă de la Ankara a decis că instituţia care supraveghează piaţa de telecomunicaţii din Turcia este obligată să deblocheze imediat accesul la enciclopedia online. Mai mulţi utilizatori de la Ankara şi Istanbul au confirmat pentru France 24 că site-ul Wikipedia poate fi acum accesat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici