Turcia a reluat activităţile de explorare în estul Mediteranei. Grecia cere sancţiuni din partea UE

  • Turcia a reluat activităţile de explorare în zone disputate din estul Mediteranei.
  • MAE din Grecia: "Este vorba de o escaladare majoră a crizei, o ameninţare directă la adresa păcii regionale."
  • Grecia cere Uniunii Europene să sancţioneze Turcia.
693 afișări
Imaginea articolului Turcia a reluat activităţile de explorare în estul Mediteranei. Grecia cere sancţiuni din partea UE
Turcia a reluat, luni, activităţile de explorare pentru depistarea zăcămintelor de hidrocarburi în zone disputate din Marea Mediterană, iar Guvernul Greciei a avertizat că va cere sancţiuni din partea Uniunii Europene.
 
Nava turcă Oruc Reis a iniţiat luni activităţi de prospecţie în largul Insulei elene Kastellorizo, situată în apropierea coastelor Turciei, informează agenţia Reuters.
 
"Este vorba de o escaladare majoră a crizei, o ameninţare directă la adresa păcii regionale", a reacţionat imediat Ministerul de Externe de la Atena.
 
Turcia a evitat impunerea de sancţiuni europene prin retragerea acestei nave din zone disputate în urmă cu două săptămâni.
 
"Turcia a demonstrat că nu este credibilă. Toţi cei care credeau că Turcia vorbea serios înaintea summitului UE din 1-2 octombrie acum îşi corectează abordarea," a declarat Stelios Petsas, purtătorul de cuvânt al Guvernului Greciei.
 
Ministrul turc al Energiei, Fatih Donmez, a explicat că nava fusese retrasă pentru lucrări de întreţinere. "Vom continua activităţile de explorare, de foraj şi ne vom proteja drepturile", a argumentat el.
 
"Turcia a făcut exact opusul a ceea ce aştepta Consiliul European. Deci, singura soluţie în acest caz este activarea unor soluţii mai drastice, pentru ca Turcia să simtă mai multe sancţiuni decât stimulente de data aceasta", a avertizat Stelios Petsas.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici