Turcia a reţinut 29 de persoane suspectate de legături cu Statul Islamic care plănuiau atacuri în biserici şi sinagogi

29 de persoane suspectate de legături cu gruparea Statul Islamic au fost reţinute în Turcia. Suspecţii, capturaţi în cadrul operaţiunii Heroes-37, plănuiau să atace biserici şi sinagogi din Istanbul.

384 afișări
Imaginea articolului Turcia a reţinut 29 de persoane suspectate de legături cu Statul Islamic care plănuiau atacuri în biserici şi sinagogi

Turcia a reţinut 29 de persoane suspectate de legături cu Statul Islamic care plănuiau atacuri în biserici şi sinagogi

Autorităţile turce au reţinut 29 de persoane suspectate de legături cu gruparea militantă Statul Islamic în operaţiuni desfăşurate în nouă provincii, a declarat vineri ministrul de Interne de la Ankara, Ali Yerlikaya, relatează Reuters.

Suspecţii capturaţi în cadrul operaţiunii Heroes-37 plănuiau să atace biserici şi sinagogi din Istanbul, a declarat Yerlikaya pe platforma de socializare X.

Citând surse de securitate, agenţia de ştiri turcă de stat Anadolu a arătat că alţi trei suspecţi care au legătură cu cei 29 reţinuţi au fost capturaţi, de asemenea, în cadrul operaţiunilor. Aceasta a scris că cei trei erau membri de rang înalt ai Statului Islamic şi a adăugat că unul dintre ei plănuia un atac asupra ambasadei irakiene din Ankara. Anadolu nu a oferit alte detalii despre suspecţi sau despre operaţiuni.

Autorităţile au intensificat operaţiunile împotriva Statului Islamic şi a militanţilor kurzi în ultimele săptămâni, după ce aceştia din urmă au detonat o bombă în apropierea unor clădiri guvernamentale din Ankara la 1 octombrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici