Turcia aprobă tranzitul a două nave americane cu ajutor destinat Georgiei

Turcia a aprobat tranzitul, prin Marea Neagră, a două nave de război americane cu material umanitar destinat Georgiei, a anunţat miercuri Departamentul american de Stat.

1146 afișări
Imaginea articolului Turcia aprobă tranzitul a două nave americane cu ajutor destinat Georgiei

Strâmtoarea Bosfor (Imagine: Mediafax/AFP)

"Turcia a aprobat tranzitul a trei nave în Marea Neagră, pentru transportarea de ajutor Georgiei - este vorba de două nave ale marinei americane şi una a pazei de coastă", a precizat un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat, Robert Wood.

Vapoarele, ale căror planuri de navigaţie nu au fost comunicate, vor aduce mii de pături, hrană pentru bebeluşi, precum şi produse necesare igienei, a adăugat el.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat, ajutorul va fi transportat ulterior pe şosea, prin intermediul unui coridor umanitar care leagă Gori, oraş din estul Georgiei, de portul Poti, de la Marea Neagră, în vest.

"Colaborăm cu Turcia pentru a facilita trecerea ajutorului umanitar în cel mai rapid mod posibil, cu respectarea Convenţiei de la Montreux", care reglementează tranzitul în strâmtorile Bosfor şi Dardanele, a explicat el.

Aceasta va fi prima misiune umanitară americană pe mare în acest conflict. Zece avioane militare americane au fost deja trimise în Georgia în ultimele zile cu ajutor umanitar, anunţase luni Departamentul de Stat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici