Turcia consideră imposibilă normalizarea relaţiilor cu Israelul dacă acesta refuză o anchetă ONU

Ministrul turc de Externe, Ahmed Davutoglu, a declarat luni că nu va exista o normalizare a relaţiilor dintre Turcia şi Israel dacă această ţară refuză formarea unei comisii independente de anchetă a ONU privind raidul israelian asupra flotilei cu ajutoare umanitare destinate Fâşiei Gaza.

12 afișări
Imaginea articolului Turcia consideră imposibilă normalizarea relaţiilor cu Israelul dacă acesta refuză o anchetă ONU

Turcia consideră imposibilă normalizarea relaţiilor cu Israelul dacă acesta refuză o anchetă ONU (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ministrul a cerut statului israelian "să accepte crearea unei comisii prevăzută prin dreptul internaţional şi propusă de Naţiunile Unite".

Dacă Israelul îşi dă acordul pentru formarea unei astfel de comisii, "relaţiile (bilaterale) vor lua în mod normal o altă direcţie", a precizat Davutoglu.

Dar "în cazul în care continuă să se eschiveze, nu va mai fi vorba despre o normalizare a relaţiilor turco-israeliene".

Turcia şi-a convocat săptămâna trecută ambasadorul din Israel.

Davutoglu a făcut aceste afirmaţii în cadrul unei conferinţe de presă alături de omologul său afgan şi pakistanez cu ocazia Conferinţei consacrate măsurilor de consolidare a încrederii şi acţiunilor comune în Asia (CICA), un forum internaţional pentru promovarea cooperării regionale organizat luni şi marţi la Istanbul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici