Turcia deschide procesul în cazul asasinării ambasadorului rus Andrei Karlov/ Printre suspecţi, şi clericul Fethullah Gulen

Douăzeci şi opt de suspecţi vor fi judecaţi marţi în urma asasinării ambasadorului rus Andrei Karlov, care a fost împuşcat mortal în decembrie 2016, în timp ce se afla la o expoziţie în Ankara, relatează site-ul postului France 24.

1108 afișări
Imaginea articolului Turcia deschide procesul în cazul asasinării ambasadorului rus Andrei Karlov/ Printre suspecţi, şi clericul Fethullah Gulen

Turcia deschide procesul în cazul asasinării ambasadorului rus Andrei Karlov

La 19 decembrie 2016, Andrei Karlov, în vârstă de 62 de ani, a fost împuşcat mortal de către Mevlut Mert Altinas, un fost agent al poliţiei turce, în vârstă de 22 de ani.

Altinas, în vârstă de doar 22 de ani, a strigat "Allahu Akbar" şi a promis că cei responsabili pentru evenimentele din Siria vor fi traşi la răspundere. Acesta a fost ucis la scurt timp de către forţele speciale ale Turciei.

Procurorul general de la Ankara a acuzat 16 dintre suspecţi cu "crimă cu premeditare cu intenţia de a cauza teroare". Ceilalţi 12 au fost acuzaţi de "apartenenţă la o organizaţie teroristă".

Printre suspecţi se numără şi clericul musulman Fethullah Gulen, pe care regimul de la Ankara îl consideră de asemenea responsabil pentru tentativa eşuată de lovitură de stat din 15 iulie 2016, în urma căreia 250 de persoane au murit şi alte 2.200 au fost rănite.

Gulen a negat atât implicarea în tentativa de lovitură de stat, cât şi în asasinat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici