Turcia emite o atenţionare de călătorie în Europa în urma protestelor din Suedia

Turcia a emis o avertizare de călătorie pentru cetăţenii săi care locuiesc sau intenţionează să meargă în ţări europene, invocând islamofobia şi demonstraţiile anti-turce.

4480 afișări
Imaginea articolului Turcia emite o atenţionare de călătorie în Europa în urma protestelor din Suedia

Avertismentul vine după protestele de la sfârşitul săptămânii trecute din Suedia, unde un activist anti-islam a dat foc Coranului şi grupuri pro-kurde au protestat împotriva Turciei.

Ministerul turc de Externe a îndemnat cetăţenii săi să îşi ia măsuri de precauţie şi să stea departe de zonele de manifestare. De asemenea, a spus că aceştia ar trebui să se adreseze autorităţilor locale dacă se confruntă cu atacuri xenofobe sau rasiste, relatează AP.

Turcia a condamnat cu fermitate arderea Coranului de către activistul de extremă dreapta Rasmus Paludan la Stockholm, lucur pe care l-a repetat vineri la Copenhaga. De asemenea, Ankara l-a convocat pe ambasadorul olandez după ce un alt activist de extremă dreapta a rupt pagini din Coran la Haga.

De asemenea, guvernul turc a declarat că a existat o creştere a protestelor anti-turce din partea "grupurilor care au legături cu grupările teroriste" - o referire la Partidul Muncitorilor din Kurdistan, sau PKK.

Grupuri pro-kurde au manifestat în Suedia, fluturând steagurile PKK şi ale filialelor sale. Protestele sunt un răspuns la promisiunea Suediei şi a Finlandei de a împiedica activităţile PKK în ţările lor pentru a obţine aprobarea Turciei pentru candidaturile lor la NATO.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici