Turcia închide fără avertisment spaţiul aerian unei companii aeriene armene low-cost. Oficialii FlyOne Armenia sunt uluiţi

  • Compania aeriană low-cost FlyOne Armenia i s-a interzis brusc accesul în spaţiul aerian turc, fără să fie notificată în prealabil
  • Oficialii armeni nu-şi pot explica gestul turcilor
  • Armenia şi Turcia se află într-un conflict mocnit la nivel diplomatic de mai mulţi ani
1572 afișări
Imaginea articolului Turcia închide fără avertisment spaţiul aerian unei companii aeriene armene low-cost. Oficialii FlyOne Armenia sunt uluiţi

Sursa foto: Profimedia

Turcia a închis sâmbătă spaţiul aerian companiei aeriene armene low-cost FlyOne Armenia fără a o notifica în prealabil.

„Din motive de neînţeles pentru noi şi fără niciun motiv vizibil, autorităţile aviatice turce au anulat permisiunea acordată anterior companiei aeriene FlyOne Armenia de a opera zboruri către Europa prin spaţiul aerian turc. Autorităţile aviatice turce au implementat anularea fără notificare prealabilă, punând compania noastră aeriană şi pasagerii noştri într-o situaţie inconfortabilă”, a declarat Aram Ananyan, preşedintele FlyOne.

Cele două naţiuni sunt în dezacord în primul rând asupra celor 1,5 milioane de oameni despre care Armenia spune că au fost ucişi în 1915 de Imperiul Otoman, predecesorul Turciei moderne. Armenia susţine că acest lucru constituie genocid, acuzaţie neagată de Turcia.

Ankara nu a avut legături diplomatice sau comerciale cu Armenia din anii 1990. Dar în februarie, o poartă de frontieră între vecini a fost deschisă pentru prima dată în 35 de ani pentru a permite circulaţia ajutoarelor către victimele cutremurelor devastatoare din sudul Turciei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici