Turcia retrage efective militare suplimentare din nordul Irakului, la insistenţele Statelor Unite

Turcia a decis să retragă efective militare suplimentare din nordul Irakului, la insistenţele Statelor Unite, admiţând că există probleme de comunicare pe această temă cu Administraţia de la Bagdad, informează site-ul agenţiei Associated Press.

24852 afișări
Imaginea articolului Turcia retrage efective militare suplimentare din nordul Irakului, la insistenţele Statelor Unite

Turcia retrage efective militare suplimentare din nordul Irakului, la insistenţele Statelor Unite (Imagine: AFP/Mediafax Foto)

"Recunoscând preocupările Irakului şi în conformitate cu îndeplinirea sarcinilor de combatere a reţelei teroriste Stat Islamic, Turcia continuă retragerea efectivelor militare din provicia Niniveh", a transmis Ministerul turc de Externe.

Armata turcă a retras luni un detaşament trimis în zona Bashiqa, situată în apropiere de Mosul, oraş aflat sub controlul reţelei teroriste Stat Islamic.

Retragerea în continuare a efectivelor este rezultatul presiunilor exercitate de preşedintele SUA, Barack Obama, care a îndemnat Turcia să atenueze tensiunile cu Irakul.

Turcia a trimis pe 4 decembrie 150 de militari, tancuri şi sisteme de artilerie în nordul Irakului, în cadrul misiunii de antrenare a miliţiilor tribale care luptă împotriva reţelei teroriste Stat Islamic (SI) în apropiere de oraşul Mosul. Bagdadul a cerut retragerea imediată a trupelor turce din nordul Irakului, denunţând o "incursiune" şi o încălcare a suveranităţii sale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici