Turcia susţine că nu permite trecerea imigranţilor extracomunitari spre Europa

Administraţia Recep Tayyip Erdogan a negat, vineri, că ar fi decis să permită trecerea imigranţilor extracomunitari spre Europa, informează site-ul german N-TV.de.

2404 afișări
Imaginea articolului Turcia susţine că nu permite trecerea imigranţilor extracomunitari spre Europa

Turcia susţine că nu permite trecerea imigranţilor extracomunitari spre Europa

"Nu există nicio modificare în politica în materie de imigraţie a Turciei, care înregistrează cel mai mare număr de refugiaţi", a declarat Hami Aksoy, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Ankara.

Grecia a semnalat vineri că sute de imigranţi extracomunitari au fost lăsaţi de Turcia să tranziteze punctul de trecere a frontierei Pazarkule / Kastanies.

Uniunea Europeană a cerut, vineri, Turciei să respecte angajamentele în materie de imigraţie, în condiţiile în care Administraţia Recep Tayyip Erdogan a ameninţat că nu va mai opri extracomunitarii să ajungă în Europa.

"Din punctul nostru de vedere, acordul este valabil şi ne aşteptăm ca Turcia să îşi respecte angajamentele", a declarat Peter Stano, un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, citat de cotidianul Le Figaro. Uniunea Europeană şi Turcia au semnat în martie 2016 un acord în domeniul imigraţiei care prevede că autorităţile turce trebuie să limiteze trecerea extracomunitarilor spre Grecia. În contextul tensiunilor dintre Turcia şi Siria, Ankara a semnalat că nu va mai opri ajungerea în Europa a imigranţilor extracomunitari. Decizia a fost luată de preşedintele Recep Tayyip Erdogan în cursul unei reuniuni extraordinare desfăşurate în cursul nopţii de joi spre vineri, după uciderea militarilor turci în Siria. "Nu vom mai opri imigranţii care vor să ajungă în Europa", a declarat, sub protecţia anonimatului, un oficial de la Ankara.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici