Turiştii vor mai avea de aşteptat. Reparaţiile la catedrala Notre Dame vor mai dura „15 sau 20 de ani”

  • Arhiepiscopul de la Notre Dame a declarat vineri că monumentul emblematic din Paris distrus de incendiul din 2019 ar putea rămâne un şantier pentru încă „15 sau 20 de ani”.
  • Patrick Chauvet a declarat pentru Associated Press că nu există un termen exact pentru momentul în care reparaţiile vor fi terminate.
  • „Pot spune că mai este de lucru”, a spus Patrick Chauvet.
509 afișări
Imaginea articolului Turiştii vor mai avea de aşteptat. Reparaţiile la catedrala Notre Dame vor mai dura „15 sau 20 de ani”

Turiştii vor mai avea de aşteptat. Reparaţiile la catedrala Notre Dame vor mai dura „15 sau 20 de ani”

În zilele care au urmat incendiul din 15 aprilie 2019, preşedintele francez Emmanuel Macron a stabilit un termen de cinci ani pentru restaurare bijuteriei din Paris. Anul pentru finalizare lucrărilor urma să fie 2024, când Parisul va găzdui Jocurile Olimpice de Vară. Însă oficialii francezi recunosc că termenul nu este realist.

Incendiul a distribuit, de asemenea, cantităţi mari de plumb toxic pe acoperişul catedralei şi în apropiere, complicând lucrările de curăţare care au venit înainte ca eforturile de restaurare să poată începe.

Lucrările planificate includ remodelarea esplanadei catedralei, care înainte de incendiu era vizitată în fiecare an de 20 de milioane de turişti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici