Ucraina a ucis până la 10 generali ruşi, afirmă şeful Agenţiei de Informaţii a Apărării din SUA

Ucraina a ucis „între 8 şi 10" generali ruşi în timpul conflictului în curs de desfăşurare din Ucraina, a declarat marţi generalul-locotenent Scott Berrier, şeful Agenţiei de Informaţii a Apărării din SUA.

1493 afișări
Imaginea articolului Ucraina a ucis până la 10 generali ruşi, afirmă şeful Agenţiei de Informaţii a Apărării din SUA

Oficialii americani au urmărit îndeaproape numărul tot mai mare de decese ale unor generali din armata rusă - un număr neobişnuit de mare pentru o armată modernă, care depăşeşte cu mult numărul generalilor americani pierduţi în cei 20 de ani de conflict în Afganistan.

Unii oficiali americani au atribuit această cifră atipică în parte sprijinului de informaţii oferit de Statele Unite, în timp ce alţii cred că se datorează faptului că generalii ruşi sunt forţaţi să opereze mult mai mult în prima linie a conflictului decât s-ar aştepta în mod normal, pentru a-şi motiva trupele, scrie CNN.

„Faptul că Rusia pierde toţi aceşti generali vă sugerează că aceşti generali sunt nevoiţi să iasă în faţă pentru a se asigura că ordinele lor sunt executate?" a întrebat senatorul republican din Arkansas Tom Cotton.

„Da", a răspuns şeful DIA, generalul-locotenent Scott Berrier.

Berrier a spus că Ucraina este mai bine pregătită pentru a alinia soldaţi motivaţi în conflict, chiar dacă armata sa este mult mai mică decât forţa rusă.

„Cred că ucrainenii au dreptate în ceea ce priveşte curajul şi modul în care fac faţă apărării naţiunii lor", a spus Berrier: „nu sunt sigur că soldaţii ruşi din districtele militare ruseşti îndepărtate înţeleg cu adevărat acest lucru".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici