Ucraina afirmă că apărătorii de la Mariupol îşi consolidează poziţia

Ucraina afirmă că apărătorii ucraineni ai oraşului Mariupol îşi consolidează poziţiile, anunţă CNN.

1942 afișări
Imaginea articolului Ucraina afirmă că apărătorii de la Mariupol îşi consolidează poziţia

Ucraina afirmă că apărătorii de la Mariupol îşi consolidează poziţia

Consilierul prezidenţial ucrainean Oleksiy Arestovych a declarat că, după o „manevră riscantă", ultimii apărători rămaşi în oraşul port asediat Mariupol au reuşit să-şi unească forţele.

Arestovici a declarat miercuri că „în Mariupol, în urma unei manevre riscante, unităţile Brigăzii 36 de puşcaşi marini independenţi au pătruns pentru a [se alătura] regimentului Azov".

Ambele unităţi au fost implicate într-o ultimă încercare de a rezista unei ofensive ruseşti împotriva oraşului, care durează de mai bine de o lună.

„Asta se întâmplă când ofiţerii nu-şi pierd capul, ci menţin ferm comanda şi controlul trupelor", a declarat Arestovici, potrivit CNN.

Membrii unităţii de puşcaşi marini au postat marţi o declaraţie video în care spun că vor rezista „până la sfârşit", în ciuda faptului că sunt înconjuraţi de forţele ruseşti şi că au rămas fără provizii.

Pe contul său de Facebook, Arestovici a declarat că regimentul Azov a „primit întăriri substanţiale ... brigada 36 a evitat înfrângerea şi a primit oportunităţi serioase suplimentare, de fapt, a obţinut o a doua şansă".

Arestovici a susţinut că „apărătorii oraşului, acum împreună, şi-au întărit serios zona de apărare".

Apărătorii oraşului au luptat pentru a ţine sub control părţi ale portului şi o fabrică uriaşă de oţel care se află la periferia estică a Mariupolului.

Armata rusă a anunţat miercuri, într-o declaraţie, că 1.026 de puşcaşi marini ucraineni, inclusiv 162 de ofiţeri şi 47 de femei, s-au predat în apropiere de combinatul siderurgic din Mariupol, afirmaţie care nu a putut fi verificată.

Rusia a făcut propagandă în jurul bătăliei pentru Mariupol, susţinând că a cucerit poziţii cheie în oraş, chiar dacă forţele ucrainene au continuat să reziste.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici