Ucraina afirmă că forţele ruseşti fac progrese în oraşul Bahmut de pe linia frontului

Forţele ruseşti au înregistrat unele succese în oraşul Bahmut, situat pe linia frontului din estul Ucrainei, au declarat oficiali militari ucraineni, citaţi de Reuters.

679 afișări
Imaginea articolului Ucraina afirmă că forţele ruseşti fac progrese în oraşul Bahmut de pe linia frontului

Ucraina afirmă că forţele ruseşti fac progrese în oraşul Bahmut de pe linia frontului

Bahmut şi oraşele din jur din regiunea Doneţk au fost punctul central al asaltului în cea mai mare parte a celor 13 luni de invazie a Rusiei în Ucraina.

„Forţele inamice au avut un anumit grad de succes în acţiunile lor menite să ia cu asalt oraşul Bahmut", a anunţat Statul Major General al forţelor armate ucrainene într-un raport de miercuri seara.

„Apărătorii noştri menţin oraşul şi resping numeroase atacuri inamice”, se arată în raport.

Numărul mediu zilnic de atacuri ruseşti pe linia frontului raportat de statul major ucrainean a scăzut timp de patru săptămâni consecutive de la începutul lunii martie, ajungând la 69 în ultimele şapte zile, de la 124 în săptămâna 1-7 martie. Miercuri au fost raportate doar 57 de atacuri.

Oficialii ruşi spun că forţele lor continuă să captureze teren în luptele din Bahmut.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ucraina,
bahmut,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici