Ucraina afirmă că o rachetă rusă a lovit o navă civilă în Marea Neagră; o persoană a murit

O rachetă rusă a avariat o navă civilă aparţinând Liberiei care intra într-un port din Marea Neagră în regiunea Odesa, provocând moartea unei persoane şi rănirea altor patru, au declarat, miercuri, oficiali ucraineni citaţi de Reuters.

259 afișări
Imaginea articolului Ucraina afirmă că o rachetă rusă a lovit o navă civilă în Marea Neagră; o persoană a murit

Ucraina afirmă că o rachetă rusă a lovit o navă civilă în Marea Neagră; o persoană a murit

După ce s-a retras din acordul mediat de ONU care garanta transportul în siguranţă al cerealelor ucrainene prin Marea Neagră, Rusia a atacat în mod repetat infrastructura portuară ucraineană.

„Racheta a lovit suprastructura unei nave civile sub pavilion liberian, în momentul intrării acesteia în port”, a declarat comandamentul militar din sudul Ucrainei pe mesageria Telegram.

Acesta a adăugat că o persoană a fost ucisă, trei membri ai echipajului, cetăţeni din Filipine, şi un angajat al portului au fost răniţi.

Nava trebuia să transporte minereu de fier către China, a declarat ministrul ucrainean al Infrastructurii, Oleksandr Kubrakov.

Kubrakov a adăugat că Rusia a efectuat 21 de atacuri ţintite asupra infrastructurii portuare după retragerea din acord.

„În acest timp, ţara teroristă a avariat peste 160 de instalaţii de infrastructură şi 122 de vehicule”, a precizat el pe Facebook.

Yoruk Isik, şeful firmei de consultanţă Bosphorus Observer, a identificat nava ca fiind Kmax Ruler, de 92.000 dwt.

El a declarat că „nava se afla în portul Pivdennyi încărcând fier când a fost lovită. Pilotul ucrainean aflat la bord a fost ucis şi câţiva membri ai echipajului au murit sau au fost răniţi”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
odesa,
port,
racheta

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici