Ucraina afirmă că recuperează mai mult teren. Zelenski vizitează liniile de front

Ucraina spune că trupele sale au recâştigat mai mult teritoriu pe frontul de est şi avansează spre sud în contraofensiva lor împotriva forţelor ruseşti, în timp ce preşedintele Volodimir Zelenski a vizitat două zone de pe linia frontului.

329 afișări
Imaginea articolului Ucraina afirmă că recuperează mai mult teren. Zelenski vizitează liniile de front

Ucraina afirmă că recuperează mai mult teren. Zelenski vizitează liniile de front

Ministrul adjunct al Apărării, Hanna Maliar, a declarat că forţele Kievului au recucerit aproximativ 3 km pătraţi de teren în ultima săptămână în jurul oraşului Bahmut din estul ţării, care a fost capturat de trupele ruseşti în luna mai, după luni de lupte grele.

Ea a raportat, de asemenea, un "succes" nespecificat în direcţia satelor Novodanylivka şi Novoprokopivka din regiunea sudică Zaporojie, dar nu a dat detalii.

Ucraina spune că a recucerit cum aproximativ 47 de kilometri pătraţi de teritoriu în jurul Bahmut de când şi-a început contraofensiva la începutul lunii iunie, a scris Maliar pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Reuters nu a putut verifica rapoartele, iar Rusia nu a confirmat avansurile ucrainene.

Videoclipurile postate luni pe site-ul preşedintelui ucrainean îl arătau pe Zelenski vizitând trupele din estul regiunii Doneţk, unde se află Bahmut, şi din regiunea Zaporojie, unde forţele Kievului încearcă să avanseze spre sud, spre Marea Azov.

Zelenski înmâna medalii soldaţilor în mai multe locuri şi mulţumea medicilor de la un spital de pe frontul de sud.

În discursul său nocturn, rostit dintr-un tren, preşedintele a declarat că feedback-ul soldaţilor cu privire la cursul conflictului va fi luat în serios.

Marţi, Zelenski a vizitat brigăzile care efectuează acţiuni ofensive în zona Bahmut, anunţă AFP, citând un comunicat. Zelenski apare în imaginile difuzate de preşedinţia ucraineană într-o încăpere, examinând hărţi geografice, alături de comandantul forţelor terestre ucrainene, Oleksandr Sîrskîi, şi câţiva militari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici