Ucraina anunţă că a recucerit încă o localitate de la forţele ruseşti

Ucraina a anunţat luni că forţele sale au recâştigat controlul asupra satului Rivnopil din sud-estul ţării, transmite Reuters.

979 afișări
Imaginea articolului Ucraina anunţă că a recucerit încă o localitate de la forţele ruseşti

Ucraina anunţă că a recucerit încă o localitate de la forţele ruseşti

„Forţele (ucrainene) au readus Rivnopil sub controlul nostru”, a scris ministrul adjunct al apărării Hanna Maliar pe Telegram.

Nu a fost precizat când a fost făcută această recucerire.

Reuters notează că aceasta ar fi a noua localitate recucerită de Ucraina în această lună.

Într-o declaraţie anterioară, Maliar a spus că forţele ucrainene au eliberat aproximativ 130 de kilometri pătraţi în sud de la începutul contraofensivei.

„Există deja teritorii eliberate, iar înaintarea noastră continua”, a spus pe Telegram Oleksandr Tarnavskyi, comandantul forţelor ucrainene de pe frontul de sud.

El a declarat sâmbătă că Kievul a recucerit, de asemenea, terenuri în apropiere de Krasnohorivka, în regiunea Doneţk, care au fost ocupate din 2014, dar nu a oferit alte detalii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici