Ucraina avertizează că negocierile de pace cu Rusia sunt în pericol de a eşua

Ucraina a avertizat că negocierile de pace cu Moscova sunt în pericol de a eşua din cauza atrocităţilor descoperite în regiunile ocupate de ruşi.

1387 afișări
Imaginea articolului Ucraina avertizează că negocierile de pace cu Rusia sunt în pericol de a eşua

Ucraina şi Rusia nu au mai purtat discuţii de pace faţă în faţă de la 29 martie, iar atmosfera s-a deteriorat din cauza acuzaţiilor ucrainene potrivit cărora trupele ruseşti au comis atrocităţi.

Moscova a negat aceste afirmaţii.

În comentariile adresate jurnaliştilor, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, şi-a exprimat pesimismul cu privire la perspectiva continuării negocierilor cu Rusia.

„Riscurile ca discuţiile să se încheie sunt mari din cauza a ceea ce au lăsat în urma lor (ruşii), impresia că au un manual de joc despre uciderea oamenilor", a declarat Zelenski, citat de Interfax.

Forţele ruseşti şi-au îndreptat atenţia spre estul şi sudul Ucrainei, după ce nu au reuşit să captureze capitala într-un asalt de nouă săptămâni.

Moscova a capturat oraşul Herson din sudul Ucrainei, iar forţele sale au ocupat în mare parte oraşul Mariupol din sud-estul ţării, unde se desfăşoară încercări ale ONU pentru evacuarea civililor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici