Ucraina cere ajutorul Papei pentru a-şi recupera copiii din Rusia

Premierul ucrainean a declarat că i-a cerut Papei Francisc, în timpul unei audienţe private la Vatican joi, să ajute la facilitarea întoarcerii copiilor ucraineni care au fost duşi cu forţa în Rusia.

96 afișări
Imaginea articolului Ucraina cere ajutorul Papei pentru a-şi recupera copiii din Rusia

Ucraina cere ajutorul Papei pentru a-şi recupera copiii din Rusia

Premierul Denys Shmyhal, care a informat reporterii despre audienţa de o jumătate de oră pe care a avut-o cu suveranul pontif, a declarat că l-a invitat, de asemenea, pe Francisc să vină în Ucraina.
 
"Am cerut Vaticanului şi Sfântului Părinte ajutor pentru a recupera copiii luaţi cu forţa de Rusia", a declarat premierul.
 
Scurta declaraţie a Vaticanului privind audienţa nu a intrat în puncte particulare ale discuţiilor. Aceasta a precizat că Shmyhal s-a întâlnit cu secretarul de stat şi cu ministrul de externe al Sfântului Scaun după întâlnirea cu Papa Francisc, potrivit AP
 
În timpul "discuţiilor cordiale, care au avut loc la Secretariatul de Stat, au fost evidenţiate diverse chestiuni legate de războiul din Ucraina, cu o atenţie deosebită asupra aspectelor umanitare şi a eforturilor de restabilire a păcii", a precizat Vaticanul.
 
Papa Francisc a denunţat în repetate rânduri războiul din Ucraina, care a început în urmă cu 14 luni, odată cu invazia Rusiei în ţara vecină. El şi-a exprimat dorinţa de a vizita atât Ucraina, cât şi Rusia, în contextul speranţelor sale de a îmbunătăţi perspectivele de pace.
 
Luna trecută, Curtea Penală Internaţională a emis un mandat de arestare pentru preşedintele rus Vladimir Putin şi pentru comisarul rus pentru copii, acuzându-i de crime de război pentru răpirea copiilor din Ucraina. Rusia a negat orice abatere, susţinând că copiii au fost mutaţi pentru siguranţa lor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici