Ucraina îşi propune să cheltuiască 545 de milioane de dolari pentru achiziţionarea de drone

Ucraina intenţionează să cheltuiască 545 de milioane de dolari pentru achiziţionarea de drone, afirmă ministrul ucrainean al Apărării.

1499 afișări
Imaginea articolului Ucraina îşi propune să cheltuiască 545 de milioane de dolari pentru achiziţionarea de drone

Ucraina îşi propune să cheltuiască 545 de milioane de dolari pentru achiziţionarea de drone

Ucraina plănuieşte să cheltuiască 20 de miliarde de grivne ucrainene (545 de milioane de dolari) pentru a cumpăra drone sau vehicule aeriene fără pilot (UAV) în acest an, a anunţat, luni, pe Facebook, ministrul ucrainean al Apărării Oleksiy Reznikov, potrivit CNN.

„Dezvoltarea pieţei ucrainene de drone este unul dintre domeniile cheie de interes pentru Ministerul Apărării. În urma consultărilor cu Statul Major General şi a testelor/testelor, Ministerul Apărării a încheiat şaisprezece contracte cu producătorii autohtoni de UAV. Vom creşte achiziţiile de UAV-uri pentru Forţele de Apărare în 2023 şi planificăm să cheltuim aproximativ 20 de miliarde de UAH", a explicat Oleksiy Reznikov.

Anunţul vine în condiţiile în care Ucraina se confruntă cu valuri de atacuri cu rachete ruseşti. Ucrainenii le-au solicitat occidentalilor avioane şi sisteme de rachete cu rază lungă de acţiune.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ucraina,
drone,
dolari

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici