Ucraina menţine apărarea, recuperează poziţii în unele zone. Unde au loc cele mai crâncene lupte cu ruşii

Trupele ucrainene au recucerit poziţii pierdute anterior şi au câştigat un punct de sprijin „în unele zone” de-a lungul liniei frontului, a declarat comandantul-şef al Forţelor Armate ale Ucrainei, Valerii Zaluzhnyi, sâmbătă, neprecizând însă zonele.

11264 afișări
Imaginea articolului Ucraina menţine apărarea, recuperează poziţii în unele zone. Unde au loc cele mai crâncene lupte cu ruşii

FOTO anatolii.varenik/Facebook

Zaluzhnyi a declarat că apărarea Ucrainei rezistă, ţinând sub control Bakhmut, un oraş din regiunea Doneţk, şi luând măsuri pentru a stabiliza linia frontului din jurul acestui oraş.
 
Cele mai crâncene lupte au loc în prezent în zona Vuhledar, şi Mariinka, oraşe care se află la aproximativ 150 de kilometri sud-vest de Bakhmut, unde Rusia desfăşoară până la 50 de atacuri pe zi, a relatat el.
 
Trupele ruseşti au fugit probabil şi au abandonat cel puţin 30 de vehicule blindate, în mare parte intacte, într-un singur incident, după un asalt eşuat în jurul Vuhledar, a raportat Ministerul britanic al Apărării, vineri.
 
Institutul pentru Studiul Războiului declară, la rândul său, recentul eşec al Rusiei în Vuhledar indică slaba pregătire a soldaţilor ruşi recent mobilizaţi.
 
Serviciile secrete ucrainene susţin că preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat trupelor sale să ocupe în totalitate regiunea Doneţk, din care aproximativ jumătate se află în prezent sub control rusesc, până în luna martie.
 
În ciuda obiectivului ambiţios, avansul Rusiei a fost lent în regiunea Doneţk, deoarece forţele sale nu dispun de muniţii şi unităţi de manevră cruciale pentru ofensive de succes, consideră Ministerul britanic al Apărării.
 
În plus, Rusia a pierdut aproape jumătate din tancurile sale de luptă de la începutul invaziei  în Ucraina, este de părere Celeste Wallander, secretară adjunctă a Apărării pentru Afaceri de securitate internaţională la Pentagon.
 
Capabilităţile armatei ruse, în special ale forţelor terestre, s-au deteriorat semnificativ, este de părere experta. Aceasta declară că  aproximativ 80% din capacitatea forţelor terestre ale Rusiei este în Ucraina.
 
Statul Major General al forţelor armate ucrainene declară, la rândul său, că Rusia a pierdut 3.267 de tancuri de la începutul invaziei, 24 februarie 2022.
  

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici