Ucraina nu renunţă la coasta de sud a Mării Negre şi construieşte o linie fortificată

Forţele armate ucrainene şi-au extins semnificativ, în ultimele luni, liniile defensive în apropierea oraşului Odesa şi între regiunile Odesa şi Mykolaiv, din cauza temerilor Rusia ar putea lansa o ofensivă pe scară largă, notează Monitorul Apărării.

1708 afișări
Imaginea articolului Ucraina nu renunţă la coasta de sud a Mării Negre şi construieşte o linie fortificată

Ucraina nu renunţă la coasta de sud a Mării Negre şi construieşte o linie fortificată

Forţele armate ucrainene, în ultimele luni, cu ajutorul voluntarilor şi al corpului regional de cadeţi, şi-au extins semnificativ liniile defensive în apropierea oraşului Odesa şi între regiunile Odesa şi Mykolaiv, din cauza temerilor prezentate de agenţiile de informaţii occidentale că Rusia ar putea lansa din nou o ofensivă pe scară largă, cu scopul de a captura coasta Mării Negre.

De altfel, chiar preşedintele Macron a declarat în urmă cu o săptămână că este pregătit să trimită trupe franceze în Ucraina, dacă Rusia se apropie de Kiev sau Odesa.

Un reprezentant al Partidului Comunist Francez, Fabien Roussel, a spus, după o întâlnire a liderului francez cu partidele parlamentare: „Macron s-a referit la scenariul care ar putea duce la o intervenţie a trupelor franceze: avansarea (n.r. a ruşilor) spre Odesa sau Kiev”. Acesta a subliniat că preşedintele francez a arătat parlamentarilor hărţi cu posibile direcţii de atac ale trupelor ruseşti în Ucraina.

Rusia şi-a intensificat în ultimele zile atacurile asupra oraşului Odesa şi a regiunii în general, care este la graniţa României. De altfel, la finalul lunii februarie, Dmitri Medvedev, fost preşedinte al Rusiei şi actual vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Rusiei declara că Odesa este teritoriu rusesc şi Federaţia Rusă nu a renunţat la el.

Rusia îşi reface comandamentul Flotei ruse la Marea Neagră, iar ministrul apărării, Serghei Şoigu, a promis într-o vizită de săptămâna trecută că va trimite mai multe echipamente militare pentru a opri atacurile cu drone ale Ucrainei şi a trece din nou la ofensivă.

În aceste condiţii, Ucraina are ca singură alternativă construirea unei linii defensive consolidate în spatele actualului front pentru a se pregăti de un lung război de rezistenţă dacă Rusia reuşeşte să-şi refacă forţele armate, iar Kievul nu va primi tot ajutorul necesar din vest.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici