Ucraina: o rachetă a ruşilor a trecut „la o înălţime critică" deasupra unei centrale nucleare

Ruşii au tras o rachetă de croazieră care a trecut „la o înălţime critică" deasupra unei centrale nucleare ucrainene, anunţă un oficial ucrainean citat de CNN.

15035 afișări
Imaginea articolului Ucraina: o rachetă a ruşilor a trecut „la o înălţime critică" deasupra unei centrale nucleare

Ucraina: o rachetă a ruşilor a trecut „la o înălţime critică" deasupra unei centrale nucleare

Informaţia a venit de la reprezentanţii centralei nucleare ucrainene Energoatom.

„Rusia continuă să ameninţe siguranţa nucleară a centralelor nucleare ucrainene şi ameninţă lumea cu o nouă catastrofă nucleară. Rusia a comis un alt act de terorism nuclear - la ora 5:30 a.m. o rachetă de croazieră rusă, similară rachetei 'Caliber', a zburat la o înălţime critică deasupra centralei nucleare din sudul Ucrainei. Probabil, această rachetă a fost trasă în direcţia Kievului, unde s-au auzit explozii în această dimineaţă", a anunţat operatorul de stat într-un comunicat.

Specialiştii Energoatom au mai explicat că forţele ruseşti „încă nu înţeleg că şi cel mai mic fragment de rachetă care loveşte o unitate energetică în funcţiune poate provoca o catastrofă nucleară şi o scurgere de radiaţii".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici