Ucraina poartă discuţii cu aliaţii pentru a obţine rachete cu rază lungă de acţiune

Kievul şi aliaţii poartă discuţii cu privire la solicitările Ucrainei de a primi rachete cu rază lungă de acţiune, a declarat sâmbătă un consilier al preşedintelui Volodimir Zelenski, informează Reuters.

1169 afișări
Imaginea articolului Ucraina poartă discuţii cu aliaţii pentru a obţine rachete cu rază lungă de acţiune

Ucraina poartă discuţii cu aliaţii pentru a obţine rachete cu rază lungă de acţiune

Ucraina a obţinut promisiuni de a primi tancuri de luptă occidentale şi caută avioane de luptă pentru a respinge forţele ruseşti care avansează încet de-a lungul unei părţi a liniei frontului.

„Pentru a reduce drastic arma cheie a armatei ruse - artileria pe care o folosesc astăzi pe linia frontului - avem nevoie de rachete care să le distrugă depozitele”, a declarat consilierul prezidenţial Mykhailo Podolyak pentru televiziunea ucraineană Freedom. El a spus că în Peninsula Crimeea, ocupată de Rusia, există peste 100 de depozite de artilerie.

„Prin urmare, în primul rând, negocierile sunt deja în curs de desfăşurare. În al doilea rând, negocierile se desfăşoară într-un ritm accelerat”, a spus el.

Preşedintele Zelenski, vorbind separat, a declarat că Ucraina vrea să preîntâmpine atacurile ruseşti asupra zonelor urbane ucrainene şi a civililor.

„Ucraina are nevoie de rachete cu rază lungă de acţiune... pentru a priva ocupantul de posibilitatea de a-şi plasa lansatoarele de rachete undeva departe de linia frontului şi de a distruge oraşele ucrainene”, a spus Volodimir Zelenski.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici