Ucraina prelungeşte termenul pentru construcţia canalului Dunăre-Marea Neagră

Implementarea unui proiect de construcţie a canalului de mare adâncime Dunăre-Marea Neagră, în partea ucraineană a Deltei, a fost extinsă până în 2011, a anunţat Ministerul Transporturilor şi Comunicaţiilor de la Kiev, citat de Ukrinform, în pagina electronică.

40 afișări
Imaginea articolului Ucraina prelungeşte termenul pentru construcţia canalului Dunăre-Marea Neagră

Ucraina prelungeşte termenul pentru construcţia canalului Dunăre-Marea Neagră (Imagine: Franck Hamel/Mediafax Foto)

Potrivit unei rezoluţii a Cabinetului din data de 11 noiembrie, implementarea proiectului nu presupune costuri suplimentare din partea bugetului de stat. Suma suplimentară necesară finanţării în 2009 este echivalentă cu finanţarea efectivă a canalului prevăzută în bugetul companiei de stat Delta-Lotsman SE pentru 2009.

Fondurile pentru 2010-2011 vor fi luate în considerare de UkrMorRichFlot (Departamentul statului pentru transporturi maritime şi fluviale-n.r.) în redactarea proiectului de buget pentru Delta-Lotsman SE. Prima parte a canalului a fost deschisă la 26 august 2004. Lungimea sa este de 172,36 kilometri, iar lungimea canalului artificial extins către mare este de 3,4 kilometri.

Lăţimea canalului la fundul apei va fi de 85 de metri în sectorul rectiliniu, şi de 100 de metri în cel curbat. Canalul traversează teritoriul rezervaţiei biosferei Dunării, care face parte dintr-o reţea globală a rezervaţiilor în patrimoniul UNESCO.

Canalul de mare adâncime Dunăre-Marea Neagră asigură o cale de navigare în două sensuri, 24 de ore din 24.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici