Ucraina respinge ultimatumurile Rusiei pe măsură ce conflictul se intensifică

  • Sute de mii de civili sunt blocaţi în Mariupol, cel mai grav oraş bombardat de ruşi
  • Rusia a somat locuitorii oraşului asediat să renunţe
  • Autorităţile ucrainene îndeamnă populaţia la rezistenţă şi refuză să cedeze teritoriul
1157 afișări
Imaginea articolului Ucraina respinge ultimatumurile Rusiei pe măsură ce conflictul se intensifică

Sursa foto: MediafaxFoto

Ucraina nu se va supune ultimatumurilor venite din partea Rusiei, după ce Moscova a somat rezistenţa ucraineană să nu mai apere Mariupol, unde sute de mii de civili suferă din cauza bombardamentelor.

Guvernul preşedintelui Volodimir Zelenski a refuzat să dea curs ultimatumurilor şi susţine că oraşe precum capitala Kiev, Mariupol şi Harkov vor sfida întotdeauna ocupaţia rusă.

„Nu poate fi vorba de vreo capitulare în Mariupol sau alte oraşe, nu cedăm”, a declarat vicepremierul ucrainean Iryna Vereşciuk.

Războiul a pus pe drumuri aproape un sfert din cei 44 de milioane de locuitori ai Ucrainei, iar numărul refugiaţilor ar putea ajunge în curând la 10 milioane în săptămânile următoare.

Analiştii avertizează că Rusia foloseşte refugiaţii ca mecanism de represiune pentru sancţiunile globale care i-au fost impuse, relatează Reuters.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici