Ucraina revendică distrugerea unei importante nave militare ruseşti în Crimeea

Forţele aeriene ucrainene au declarat marţi că au distrus o importantă navă de debarcare rusă staţionată în apele Crimeei, după ce guvernatorul instalat de Rusia în Crimeea a declarat că asaltul Kievului a provocat un incendiu în portul Feodosia, potrivit Reuters.

1502 afișări
Imaginea articolului Ucraina revendică distrugerea unei importante nave militare ruseşti în Crimeea

Sursa foto: Ukrainska Pravda

„Iar flota din Rusia este din ce în ce mai mică! Mulţumesc piloţilor forţelor aeriene şi tuturor celor implicaţi pentru munca filigranată!”, a declarat comandantul forţelor aeriene ucrainene, Mykola Oleshchuk, pe aplicaţia de mesagerie Telegram, fără a furniza dovezi.

Într-o declaraţie separată, forţele aeriene ucrainene au afirmat, tot fără a furniza dovezi, că piloţii săi au atacat Feodosia în jurul orei 02:30 (00:30 GMT) cu rachete de croazieră, distrugând nava Novocherkassk a Flotei ruseşti din Marea Neagră.

Raportul nu a putut fi verificat independent şi nu a existat niciun comentariu din partea Rusiei cu privire la presupusa distrugere a navei. Nu s-a ştiut ce rachete ar fi folosit Ucraina şi câte dintre ele.

Anterior, marţi, Serghei Aksyonov, guvernatorul instalat de Rusia în Crimeea, a declarat doar că atacul ucrainean a dus la un incendiu în zona portuară a oraşului, care a fost stăpânit cu promptitudine.

„Toate serviciile de urgenţă relevante se află la faţa locului”, a declarat Aksyonov pe Telegram. „Locuitorii din mai multe case vor fi evacuaţi”.

Administraţia instalată de Rusia în Crimeea a precizat într-un comunicat că, din „motive tehnice”, trenurile nu vor pleca deocamdată din Feodosia şi că traficul stradal a fost parţial blocat în Feodosia.

Oraşul Feodosia, care are o populaţie de aproximativ 69.000 de persoane, se află pe coasta sudică a Peninsulei Crimeea.

Imagini postate pe mai multe canale de ştiri ruseşti pe Telegram au arătat explozii puternice şi incendii deasupra unei zone portuare.

Atât Rusia, cât şi Ucraina au exagerat deseori pierderile pe care susţin că şi le-au provocat reciproc în războiul care durează de 22 de luni, subestimându-şi totodată propriile pierderi de victime şi de echipamente.

Rusia a anexat Crimeea de la Ucraina într-o mişcare condamnată pe scară largă în 2014.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici