Războiul din Ucraina, ziua 671. Forţele aeriene ucrainene distrug o navă de debarcare rusă în Crimeea ocupată/ Guvernul înaintează proiectul de lege privind mobilizarea la Rada Supremă

  • Statul Major General: Rusia a pierdut 354.960 de soldaţi în Ucraina de la începutul invaziei.
  • Rusia lansează un atac cu drone împotriva sudului Ucrainei de Crăciun.
  • Forţele aeriene ucrainene distrug o navă de debarcare rusă în Crimeea ocupată.
  • Guvernul înaintează proiectul de lege privind mobilizarea la Rada Supremă.
1973 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 671. Forţele aeriene ucrainene distrug o navă de debarcare rusă în Crimeea ocupată/ Guvernul înaintează proiectul de lege privind mobilizarea la Rada Supremă

Războiul din Ucraina, ziua 671. Guvernul înaintează proiectul de lege privind mobilizarea la Rada Supremă /

UPDATE Zalujnîi afirmă că trupele ucrainene rămân în nordul oraşului Marinka

Comandantul suprem al Ucrainei, Valerii Zalujnîi, a declarat marţi că trupele ucrainene rămân în partea de nord a oraşului Marinka, în regiunea Doneţk.

În urma afirmaţiei Rusiei că a capturat oraşul de Crăciun, Zalujnîi a declarat că trupele ucrainene au fost nevoite să se retragă la periferia Marinka şi, în unele locuri, au stabilit poziţii în afara oraşului.

El a subliniat că vieţile soldaţilor sunt mai importante decât terenul, pe măsură ce bătălia devine din ce în ce mai sângeroasă.

"Situaţia este absolut identică cu cea de la Bahmut", a declarat el în cadrul unei conferinţe de presă. "Străzile, cartierele şi luptătorii noştri sunt distruşi, iar după aceea avem ceea ce avem".

Marinka a suferit lupte timp de aproape doi ani şi este complet distrusă.

Posibila cădere a oraşului ar fi primul succes militar major al Rusiei de când a capturat Bahmut în luna mai, după luni de lupte intense.

UPDATE Atacurile ruseşti din regiunea Harkov au provocat un mort şi un rănit

Forţele ruse au atacat 15 locaţii diferite în cursul zilei trecute în regiunea Harkov, ucigând o persoană şi rănind cel puţin una, a anunţat poliţia regională la 26 decembrie.

UPDATE Statul Major General: Rusia a pierdut 354.960 de soldaţi în Ucraina de la începutul invaziei 

Rusia a pierdut 354.960 de soldaţi în Ucraina de la începutul invaziei sale, la 24 februarie 2022, a raportat Statul Major General al Forţelor Armate ucrainene la 26 decembrie.

Acest număr include 1.010 pierderi suferite de forţele ruseşti în ultima zi.

Potrivit raportului, Rusia a pierdut, de asemenea, 5.899 de tancuri, 10.956 de vehicule blindate de luptă, 11.109 vehicule şi rezervoare de combustibil, 8.366 de sisteme de artilerie, 934 de sisteme de rachete cu lansare multiplă, 614 sisteme de apărare aeriană, 329 de avioane, 324 de elicoptere, 6.458 de drone, 23 de nave şi ambarcaţiuni şi un submarin.

UPDATE Rusia lansează un atac cu drone împotriva sudului Ucrainei de Crăciun

Forţele ruse au lansat 19 drone de tip Shahed asupra Ucrainei în noaptea de 25 spre 26 decembrie, vizând patru oblasturi sudice, a raportat Forţele Aeriene. Autorităţile regionale au raportat pagube la clădiri, dar nicio victimă.

Apărarea antiaeriană a doborât 13 din cele 19 drone lansate.

Forţele de apărare din sudul Ucrainei au raportat că dronele au lovit un sit de infrastructură nespecificat din Oblastul Odesa, provocând un incendiu care a fost stins rapid. Nu au fost raportate victime.

O dronă a lovit, de asemenea, o instalaţie industrială şi depozitele din apropiere în regiunea Mykolaiv, provocând daune clădirilor, dar fără victime.

Forţele de apărare au declarat că dronele au fost lansate în două valuri de atacuri care au durat câteva ore.

Apărarea antiaeriană a doborât, de asemenea, o dronă în Khmelnytskyi Oblast, a declarat administraţia militară regională. Aceasta nu a furnizat informaţii despre daunele sau victimele aferente.

Atacurile ruseşti au continuat fără încetare în timpul sărbătorilor.

Forţele aeriene ucrainene distrug o navă de debarcare rusă în Crimeea ocupată

Ucraina ar fi distrus nava rusă de debarcare Novocherkassk în Feodosia, în Crimeea ocupată, în primele ore ale zilei de 26 decembrie, a anunţat comandantul Forţelor Aeriene, Mykola Oleshchuk.

Potrivit presei afiliate Rusiei, locuitorii au declarat că au auzit bubuituri puternice şi au văzut coloane de fum, iar traficul pe podul din Crimeea a fost blocat.

Serghei Aksenov, şeful autorităţilor ruse de ocupaţie din Crimeea, a declarat că "un atac inamic a avut loc în zona Feodosia, iar zona portuară a fost izolată".

Guvernul înaintează proiectul de lege privind mobilizarea la Rada Supremă

Anterior, pe 25 decembrie, David Arakhamia, şeful fracţiunii "Slujitorul poporului" a preşedintelui Volodymyr Zelensky în parlament, a declarat că se aşteaptă ca Guvernul să prezinte proiectul de lege indiferent de sărbătoare. "Algoritmul de lucru nu s-a schimbat. Comandamentul militar a prezentat o cerere de mobilizare a 500.000 de militari. Guvernul elaborează reguli", a scris Arakhamia.

În timpul unui interviu acordat la 24 decembrie pentru Suspilne, ministrul Apărării Rustem Umerov a declarat că se aşteaptă ca un proiect de lege privind mobilizarea recruţilor să fie înregistrat în parlament în "zilele următoare".

Proiectul de lege va schimba abordările privind mobilizarea în Ucraina pentru a se asigura că societatea nu vede recrutarea ca pe o "pedeapsă" şi va aborda aderarea la armată pentru a servi ţara, instruirea recruţilor, rotaţia şi finalizarea serviciului militar, a adăugat el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici