Ucraina s-a supărat încă o dată pe Germania: „mare dezamăgire şi amărăciune”

Discursul cancelarului Olaf Scholz a fost taxat de ambasadorul ucrainean în Germania.

5261 afișări
Imaginea articolului Ucraina s-a supărat încă o dată pe Germania: „mare dezamăgire şi amărăciune”

Ucraina s-a supărat încă o dată pe Germania: „mare dezamăgire şi amărăciune”

Discursul cancellerului german Olaf Scholz despre Ucraina a fost întâmpinat cu „mare dezamăgire şi amărăciune” la Kiev, a afirmat ambasadorul ucrainean în Germania, Andrij Melnik, pentru Dpa.

Dacă dorinţa Germaniei de a oferi Kievului finanţare suplimentară pentru armament a fost salutată, Ucraina s-a arătat deranjată de vorbele lui Scholz, care pretinde că rezervele de export ale forţelor armate germane sunt epuizate.

Nu este prima contră în tre Ucraina şi Germania. Scholz s-a declarat dezamăgit de decizie Kievului de a nu-l primi în vizită la preşedintele Germaniei.

Apoi, nemţii, care depin de gazul rusesc în mare măsură, sunt cei care se opun cel mai tare unor interdicţii aplicate Moscovei pe linie energetică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici