Ucraina se aşteaptă la un boom în producţia de drone, spune ministrul apărării

Ucraina intenţionează să mărească producţia de drone încă din această toamnă, a declarat duminică ministrul ucrainean al apărării, în contextul în care Ucraina efectuează tot mai des atacuri cu drone pe teritoriul rusesc.

1627 afișări
Imaginea articolului Ucraina se aşteaptă la un boom în producţia de drone, spune ministrul apărării

Atacurile ucrainene cu drone pe teritoriul rus s-au intensificat în ultimele săptămâni, în unele zile zeci de drone lovind Rusia şi ajungând până în oraşul Pskov, situat în vestul ţării, la 600 km de Ucraina.

Kievul a folosit atât drone aeriene pentru a ataca aerodromurile, cât şi drone acvatice pentru a ataca navele şi podul spre Crimeea.

"Cred că în această toamnă va fi un boom în producţia de diverse drone ucrainene: zburătoare, plutitoare, iar acest lucru va continua să crească în volum”, a declarat Oleksii Reznikov pentru agenţia de presă de stat Ukrinform, citată de Reuters.

El a precizat că unul dintre motivele creşterii producţiei a fost faptul că autorităţile au simplificat diverse reglementări şi legi.

"Aşa că am rescris regulamentele... şi am simplificat procedurile. Şi cred că am reuşit, ceea ce ne-a dat oferit oportunitatea unei astfel de creşteri. Mai ales pentru producătorii de drone care au început producţia din garaje", a spus el.

Ucraina este dependentă în mod semnificativ de livrările de arme occidentale moderne, dar Kievul s-a angajat să nu le folosească pe teritoriul rusesc şi pentru astfel de atacuri foloseşte doar arme de producţie internă, în primul rând drone.

Ministerul rus al Apărării a declarat vineri că a distrus în total 281 de drone ucrainene în ultima săptămână, dintre care 29 deasupra regiunilor vestice ale Rusiei, indicând amploarea războiului dronelor care se desfăşoară în prezent între Rusia şi Ucraina.

Ucraina a atacat mai multe aerodromuri aflate în interiorul Rusiei, centrul Moscovei şi baze militare atât în Crimeea ocupată, cât şi în regiunile apropiate de graniţa ucraineană.

În mod normal, oficialii ucraineni spun foarte puţin sau chiar nimic despre atacurile asupra ţintelor ruseşti, dar afirmă că distrugerea infrastructurii ruseşti este vitală pentru efortul de război al ţării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici