Ucraina şi Georgia vor produce în comun armament

Ucraina şi Georgia intenţionează să producă în comun tehnică militară şi armament, urmând să creeze şi unităţi comune de menţinere a păcii, a declarat Iuri Iehanurov, ministrul ucrainean al Apărării, aflat în vizită la Tbilisi.

29 afișări
Imaginea articolului Ucraina şi Georgia vor produce în comun armament

Ucraina şi Georgia vor produce în comun armament (Imagine: Mediafax/AFP)

"Există deja o decizie a părţii georgiene în acest sens - va participa la proiectele tehnico-ştiinţifice comune. Produsul pe care îl vom obţine va fi unul comun", precizează Iehanurov, citat de BBC România.

O unitate comună de menţinere a păcii va fi creată în cadrul organizaţiei regionale GUAM (Georgia, Ucraina, Azerbaidjan, R.Moldova), se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării de la Kiev.

"Noi vom iniţia acest proces şi sper că şi alte state GUAM se vor alătura", a spus Iuri Iehanurov.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici