Ucraina susţine că o unitate militară rusă s-a retras de pe linia frontului în zona oraşului Bahmut

Armata rusă a retras aproximativ doi kilometri o brigadă de infanterie de pe linia frontului, la periferia oraşului Bahmut, anunţă autorităţile militare ucrainene, informează agenţia Reuters.

470 afișări
Imaginea articolului Ucraina susţine că o unitate militară rusă s-a retras de pe linia frontului în zona oraşului Bahmut

Ucraina susţine că o unitate militară rusă s-a retras de pe linia frontului în zona oraşului Bahmut

Colonelul Oleksandr Syrskyi, şeful Forţelor Terestre ucrainene, a declarat că unităţile ruse din anumite zone s-au retras circa doi kilometri, ca rezultat al contraatacurilor.

Moscova nu a făcut niciun comentariu referitor la retragerea Brigăzii 72 din zone situate la periferia oraşului Bahmut. Informaţiile nu pot fi confirmate din surse independente.

Confruntările militare continuă intens în zona oraşului Bahmut. Hanna Maliar, adjunct al ministrului ucrainean al Apărării, a declarat că forţele militare ucrainene nu s-au retras deloc din Bahmut miercuri.

Marţi, Evgheni Prigojin, fondatorul Grupului paramilitar rus Wagner, care acuză frecvent armata rusă că nu îi susţine suficient pe combatanţii săi, a declarat că o brigadă militară rusă şi-a abandonat poziţiile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ucraina,
rusia,
conflict

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici