Ucraina susţine că Rusia ar putea aduce arme nucleare în Crimeea

  • Administraţia de la Kiev susţine că Rusia ar putea aduce arme nucleare în Crimeea.
  • Ministrul ucrainean al Apărării: "Infrastructura din Crimeea este pregătită pentru potenţiala stocare de arme nucleare".
  • Andrii Taran: "Forţele ruse din Crimeea ar putea lansa provocări militare substanţiale".
1352 afișări
Imaginea articolului Ucraina susţine că Rusia ar putea aduce arme nucleare în Crimeea

Ucraina susţine că Rusia ar putea aduce arme nucleare în Crimeea

Ministrul ucrainean al Apărării, Andrii Taran, a afirmat, miercuri, că Rusia intenţionează să depoziteze arme nucleare în regiunea Crimeea, avertizând că armata rusă ar putea ataca Ucraina pentru a asigura resurse de apă destinate regiunii anexate în 2014, informează agenţia Reuters.

„Infrastructura din Crimeea este pregătită pentru potenţiala stocare de arme nucleare. Prezenţa muniţiei nucleare în Peninsula Crimeea ar declanşa o nouă serie de probleme politice, juridice şi morale", a avertizat Andrii Taran, fără a oferi dovezi în acest sens.

„Forţele ruse din Crimeea ar putea lansa provocări militare substanţiale", a declarat Andrii Taran în cursul unei întâlniri cu membrii Subcomisiei pentru Apărare a Parlamentului European.

Ministrul ucrainean al Apărării a atras atenţia că Rusia ar putea ataca Ucraina pentru a asigura resurse de apă Crimeei.

Rusia este vizată de sancţiuni ale Statelor Unite şi Uniunii Europene din cauza anexării regiunii ucrainene Crimeea, în 2014, şi a susţinerii acordate insurgenţilor proruşi din estul Ucrainei. Rusia este acuzată că a suplimentat, în ultimele săptămâni, efectivele militare din Crimeea şi din apropierea frontierelor Ucrainei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici