Ucraina susţine că un acord cu Rusia nu valorează nimic: "Un barbar nu poate fi oprit decât prin forţă"

Consilierul prezidenţial ucrainean şi negociator al negocierilor de pace Mihail Podolyak a declarat sâmbătă că orice acord cu Rusia nu poate fi de încredere, adăugând că singura modalitate de a opri invazia Moscovei este forţa.

1064 afișări
Imaginea articolului Ucraina susţine că un acord cu Rusia nu valorează nimic: "Un barbar nu poate fi oprit decât prin forţă"

"Orice acord cu Rusia nu valorează nici măcar un bănuţ rupt", a scris Podolyak pe aplicaţia de mesagerie Telegram. "Este posibil să se negocieze cu o ţară care minte mereu în mod cinic şi propagandistic?", relatează Reuters.

Rusia şi Ucraina s-au acuzat reciproc după ce discuţiile de pace s-au împotmolit, ultimele negocieri faţă în faţă cunoscute având loc pe 29 martie. Kremlinul a declarat la începutul acestei luni că Ucraina nu a arătat nicio dorinţă de a continua discuţiile de pace, în timp ce oficialii de la Kiev au acuzat Rusia pentru lipsa de progres.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că singura persoană cu care merită să vorbească este preşedintele rus Vladimir Putin, deoarece el ia toate deciziile.

"Nu contează ce spune ministrul lor de externe. Nu contează că ne trimite un grup de negociere... toţi aceşti oameni sunt nişte nulităţi, din păcate", a declarat el la televiziunea olandeză într-un interviu filmat vineri.

Putin spune că forţele ruseşti se află într-o operaţiune specială pentru a demilitariza Ucraina şi a o scăpa de naţionaliştii radicali antiruseşti. Ucraina şi aliaţii săi consideră că acesta este un pretext fals.

"Rusia a dovedit că este o ţară barbară care ameninţă securitatea mondială", a declarat Podolyak. "Un barbar nu poate fi oprit decât prin forţă".
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici