Ucrainenii din Mariupol susţin că Rusia vrea să înterzică intrările şi ieşirile din oraş

Rusia intenţionează să restricţioneze accesul la Mariupol începând de luni, spun oficialii oraşului.

3269 afișări
Imaginea articolului Ucrainenii din Mariupol susţin că Rusia vrea să înterzică intrările şi ieşirile din oraş

Ucrainenii din Mariupol susţin că Rusia vrea să înterzică intrările şi ieşirile din oraş

Există informaţii potrivit cărora oraşul Mariupol va fi complet închis pentru intrare şi ieşire începând de luni, ceea ce ar putea împiedica alte evacuări umanitare, anunţă BBC.

Petro Andryushchenko, un consilier al primarului oraşului, a anunţat pe Telegram că forţele ruseşti intenţionează să interzică oamenilor să părăsească sau să intre în Mariupol începând cu 18 aprilie.

De asemenea, se pare că în interiorul oraşului vor fi impuse reguli „mai stricte", prin instalarea unor noi puncte de control pentru a monitoriza şi restricţiona circulaţia între districte.

Un oficial al guvernului ucrainean de la Kiev a afirmat că peste 360 de persoane din Mariupol au ajuns vineri în Zaporizhzhia. Tot vineri, ruşii au anunţat că în fiecare zi au fost deschise „coridoare umanitare" din Mariupol către Rusia şi către oraşele Berdyansk şi Zaporizhzhia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici