Ucrainenii îi caută pe militarii ruşi care ameninţă cea mai mare centrală nucleară din Europa

Ucraina îi ameninţă pe militarii ruşi care trag în cea mai mare centrală nucleară din Europa sau o folosesc ca bază de tragere, în timp ce numeroase naţiuni, care se tem de o catastrofă nucleară, au cerut Moscovei să îşi retragă forţele de la unitatea din Zaporojie, potrivit Reuters.

18153 afișări
Imaginea articolului Ucrainenii îi caută pe militarii ruşi care ameninţă cea mai mare centrală nucleară din Europa

„Fiecare soldat rus care fie trage în uzină, fie trage folosind uzina ca acoperire, trebuie să înţeleagă că devine o ţintă specială pentru agenţii noştri de informaţii, pentru serviciile noastre speciale, pentru armata noastră", a declarat sâmbătă seara preşedintele Volodimir Zelenski.

Preşedintele Ucrainei nu a dat detalii, însă a repetat afirmaţiile potrivit cărora Rusia foloseşte centrala drept „şantaj nuclear”.

Centrala domină malul sudic al râului Dnipro. Forţele ucrainene care controlează oraşele şi localităţile de pe malul opus au fost supuse unui bombardament intens din partea deţinută de Rusia.

Ucraina şi Rusia se acuză reciproc cu privire la multiplele incidente din Zaporojia, în sudul Ucrainei. Trupele ruseşti au capturat centrala la începutul războiului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici