Ucrainenii: Ruşii de la Cernobîl ignoră reglementările de radioprotecţie şi control

Situaţia de la Cernobîl rămâne încordată, după ce ruşii au preluat frâiele.

572 afișări
Imaginea articolului Ucrainenii: Ruşii de la Cernobîl ignoră reglementările de radioprotecţie şi control

Ucrainenii: Ruşii de la Cernobîl ignoră reglementările de radioprotecţie şi control

Agenţia de management al zonei de excludere a Cernobîlului (DAZV) a reclamat că unul dintre laboratoarele sale a fost jefuit, iar echipamentul i-a fost furat.

Inspectoratul pentru Securitate Nucleară şi Protecţie împotriva Radiaţiilor ISIN) informează Adnkronos, apreciază a a că evenimentul nu prezintă un risc radiologic semnificativ.

Cu toate acestea, ucrainenii reclamă că ruşii de la Cernobîl, care au preluat controlul centralei nucleare, ignoră reglementările de radioprotecţie şi control.

ISIN a raportat că, în ultimele zile, au avut loc incendii în ''zona de excludere'' din jurul centralei de la Cernobîl. .

Autoritatea de reglementare ucraineană „a evaluat, pe baza experienţei de câţiva ani cu privire la aceste incendii, precum şi pe baza contaminării solului din zona de excludere, care este riscul radiologic”.

Situaţia din celelalte uzine ucrainene, adaugă ISIN, rămâne neschimbată şi, prin urmare, în general sub control, deşi ţinând cont de faptul că aceste centrale se află într-o zonă de război. ISIN continuă să monitorizeze situaţia din Ucraina 24 de ore din 24

De la începutul războiului şi până în prezent, nu au existat anomalii atribuibile evenimentelor din Ucraina în sondajele celor două reţele, precum şi nicio anomalie radiometrică nu au fost raportate până în prezent de către celelalte laboratoare europene de monitorizare a radioactivităţii mediului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici