Ucrainenii sunt îndemnaţi să participe la slujbe online de Paşte

Un oficial regional din Luhansk îi îndeamnă pe ucraineni să participe la slujbele virtuale de Paşte, spunând că bisericile sunt distruse.

129 afișări
Imaginea articolului Ucrainenii sunt îndemnaţi să participe la slujbe online de Paşte

Şeful administraţiei militare regionale Luhansk din estul Ucrainei, Serhii Haidai, a avertizat miercuri cu privire la posibile „provocări" ruseşti în timpul slujbelor de Paşte.

„Ruşii vor pune în scenă provocări în duminica Paştelui. Salvaţi-vă viaţa, rămâneţi acasă! În regiunea Luhansk nu mai există aproape nicio biserică, acestea au fost distruse de Rusia. Bisericile care erau subordonate Patriarhiei Moscovei [a Bisericii Ortodoxe] au fost atacate de Lumea Rusă”, a spus oficialul ucrainean, potrivit CNN.

Mulţi ucraineni sărbătoresc Paştele în conformitate cu calendarul iulian, duminica Paştelui căzând anul acesta pe 24 aprilie. Haidai le-a recomandat oamenilor să asiste online la slujbele de Paşte.

„Ruşii pot profita de obiceiurile noastre şi pot pune în scenă teroarea în timpul uneia dintre cele mai importante sărbători creştine. Dacă li se ordonă să atace bisericile de Paşte, nu se vor opri. Ruşii vor încerca să facă acest lucru, sunt sigur. Aşa că este mai bine să staţi acasă, să nu vă riscaţi viaţa. Să sărbătorim Paştele online. Oamenii se pot alătura slujbelor de Paşte de la distanţă prin intermediul televiziunii şi al transmisiunilor online", a adăugat Haidai.

Şi şeful administraţiei militare regionale Sumî din nordul Ucrainei i-a îndemnat, la începutul acestei săptămâni, pe locuitori să participe la slujbele online.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici