Ucrainienii care nu colaborează cu invadatorii ruşi au fost "încarceraţi şi executaţi" în Mariupol

Voluntarii şi oficialii ucraineni care refuză să colaboreze cu autorităţile ruse în oraşul Mariupol ocupat şi în satele din apropiere sunt încarceraţi şi executaţi, potrivit consiliului municipal din Mariupol.

1707 afișări
Imaginea articolului Ucrainienii care nu colaborează cu invadatorii ruşi au fost "încarceraţi şi executaţi" în Mariupol

O postare pe Telegram a autorităţii, care îl citează pe primarul Vadym Boychenko, afirmă că un "fals tribunal al RPD [autoproclamata Republică Populară Doneţk]" l-a condamnat pe şeful unui sat la 10 ani de închisoare, în timp ce cel puţin un funcţionar public a fost executat prin împuşcare.

Zeci de voluntari, care au ajutat la evacuarea locuitorilor şi au încercat să livreze alimente şi apă în oraşul blocat în martie şi aprilie, sunt, de asemenea, reţinuţi în închisoarea din Olenivka, afirmă consiliul municipal.

"Un judecător ucrainean aşteaptă, de asemenea, un verdict al falsei republici. Există informaţii că ar fi fost torturat", adaugă acesta.

Între timp, Petro Andriuşcenko, un consilier al primarului din Mariupol, a declarat pe Telegram că trupele de ocupaţie ruse au încercat să accelereze distribuirea paşapoartelor ruseşti în Mariupol.

El a citat "surse" care au declarat că ministerul pentru migraţie al RPD a instruit autorităţile instalate la Moscova în oraş să găsească spaţii în care să fie depuse actele de către rezidenţi pentru a obţine paşapoarte ruseşti.

BBC nu poate verifica independent aceste afirmaţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici