UE, ajutor de 83 de milioane de euro pentru persoanele afectate de război, din Ucraina şi Moldova

Comisia Europeană a anunţat acordarea unui ajutor umanitar iniţial în valoare de 83 de milioane de euro pentru a sprijini persoanele afectate de războiul Rusiei împotriva Ucrainei în 2024.

147 afișări
Imaginea articolului UE, ajutor de 83 de milioane de euro pentru persoanele afectate de război, din Ucraina şi Moldova

UE, ajutor de 83 de milioane de euro pentru persoanele afectate de război, din Ucraina şi Moldova

Potrivit unui comunicat al CE, atacurile îndreptate intenţionat de către Rusia asupra infrastructurii energetice şi civile esenţiale a Ucrainei, cum ar fi spitalele, şcolile şi reţelele electrice, afectează grav accesul cetăţenilor la serviciile de bază. Cu fiecare nou bombardament, din ce în ce mai mulţi ucraineni rămân fără locuinţă şi au nevoie de asistenţă şi de adăpost în condiţii de ger. Având în vedere că se estimează că 14,6 milioane de persoane au nevoie de ajutor umanitar în Ucraina, această nouă finanţare vine într-un moment crucial, se arată în comunicat.

Din finanţarea umanitară, 75 de milioane de euro sunt alocate pentru proiecte umanitare în Ucraina menite să ofere ajutor de urgenţă, inclusiv acces la nevoi de bază, cum ar fi adăpost, servicii de protecţie, apă curată, educaţie şi asistenţă medicală.

Alte 8 milioane de euro sunt alocate pentru proiecte umanitare în Moldova menite să ofere asistenţă specifică persoanelor celor mai vulnerabile, inclusiv asistenţă umanitară în numerar pentru nevoi de bază, protecţie şi sănătate.

Ţinând seama de această finanţare, Comisia Europeană a alocat în total 926 de milioane de euro pentru programe de ajutor umanitar menite să ajute civilii afectaţi de războiul din Ucraina de la invazia Rusiei în februarie 2022. Din această finanţare, 860 de milioane de euro au fost alocate programelor umanitare din Ucraina şi 66 de milioane de euro pentru sprijinirea refugiaţilor care au fugit în Republica Moldova, ţara învecinată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici