UE cere reluarea traficului feroviar între R. Moldova şi Transnistria

Reprezentantul Uniunii Europene în Republica Moldova, Kalman Mizsei, a cerut reluarea traficului feroviar în Transnistria, suspendat în 2004 de Chişinău, în cadrul unei vizite oficiale efectuate marţi la Tiraspol.

1 afișare
Imaginea articolului UE cere reluarea traficului feroviar între R. Moldova şi Transnistria

UE cere reluarea traficului feroviar între R. Moldova şi Transnistria

"Traficul feroviar ar trebui reluat şi am discutat despre acest lucru cu (preşedintele Parlamentului transnistrean Ievgheni)Şevciuk", a declarat reprezentantul special al Uniunii Europene, Kalman Mizseicitat de Tiraspol Times, în ediţia electronică. "Este important pentru cetăţenii din Transnistria", a adăugat el.

Declaraţia sa a fost făcută după o întrevedere cu Ievgheni Şevciuk, actualul preşedinte al Parlamentului transnistrean şi lider al celui mai important partid de opoziţie, Reînnoirea.

Potrivit serviciului de presă al Parlamentului, tema întâlnirii a fost constituită de situaţia socială şi economică din Transnistria. Cei doi oficiali au discutat despre problema referitoare la traficul feroviar. Ievgheni Şevciuk l-a informat pe Mizsei despre problemele cu care se confruntă companiile transnistrene din cauza suspendării traficului feroviar, care ar constitui o blocadă impusă de Chişinău împotriva acestei republici nerecunoscute.

Uniunea Europeană întreţine o relaţie deschisă cu Guvernul transnistrean, depunând eforturi pentru reluarea negocierilor şi normalizarea relaţiilor dintre Republica Moldova şi Transnistria.

Anularea restricţiilor impuse traficului feroviar este un bun început, care va spori venitul companiilor exportatoare din Transnistria. Companiile locale îşi exportă în prezent produsele la bordul camioanelor, fiind nevoite să plătească sume mai mari decât ar presupune transportul feroviar.

Această situaţie datează din 2004, după ce Republica Moldova a suspendat traficul feroviar în gările din Tiraspol, Bender şi Ribniţa, principalele oraşe transnistrene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici