UE înăspreşte sancţiunile impuse regimului din Zimbabwe

Uniunea Europeană a decis luni înăsprirea sancţiunilor împotriva regimului Robert Mugabe, extinzând lista oficialilor şi companiilor care nu au acces în spaţiul UE, afirmă surse diplomatice.

20 afișări
Imaginea articolului UE înăspreşte sancţiunile impuse regimului din Zimbabwe

Preşedintele statului Zimbabwe Robert Mugabe (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În cursul unei reuniuni la Bruxelles, miniştrii europeni de Externe au definitivat o nouă listă, cu 203 nume faţă de 177 anterior, ale oficialilor din Zimbabwe care nu au dreptul să călătorească în spaţiul comunitar.

În acelaşi timp, liderii europeni au întocmit o listă cu firmele ale căror activităţi sunt blocate pe teritoriul UE.

Deciziile reflectă numulţumirea europenilor pentru abuzurile şi criza politică din Zimbabwe.

Citeşte şi:

Peste 50.000 de cazuri de holeră în Zimbabwe

Mugabe se foloseşte de o "tentativă de asasinat" pentru a-şi spori puterea în Zimbabwe

Zimbabwe susţine că epidemia de holeră este un genocid comis de Marea Britanie

Mugabe afirmă că Zimbabwe îi aparţine şi acuză Londra că vrea să declanşeze un război

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici