UE, îngrijorată de situaţia politică periculoasă din Republica Moldova

Preşedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek, şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la situaţia politică periculoasă din R. Moldova şi a precizat că încheierea actualelor procese politice din ţară va influenţa foarte mult relaţia cu Uniunea Europeană.

484 afișări
Imaginea articolului UE, îngrijorată de situaţia politică periculoasă din Republica Moldova

Jerzy Buzek (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Buzek a făcut aceste declaraţii în cadrul unei întrevederi cu preşedintele interimar al R. Moldova, Marian Lupu, la Bruxelles, potrivit unui comunicat al preşedinţiei de la Chişinău, citat de Timpul.

UE vrea să ajute vecinii săi din Est în cadrul Parteneriatului Estic şi vede R. Moldova ca o ţară model. Dar, potrivit lui Buzek, este în interesul europenilor ca acesta să fie un model de succes, iar AIE este tocmai formatul în care poate fi realizat acest deziderat.

Buzek şi-a exprimat însă îngrijorarea faţă de situaţia politică periculoasă din R. Moldova şi a precizat că încheierea proceselor politice actuale va influenţa relaţia cu UE. Preşedintele PE s-a referit la negocierile Acordului de Asociere, negocierea Zonei de comerţ liber şi liberalizarea regimului de vize, subliniind că acestea depind de evoluţia segmentului politic din R. Moldova.

Marian Lupu s-a aflat în vizită oficială la Bruxelles în perioada 17-18 octombrie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici