UE îşi exprimă îngrijorarea faţă de situaţia din R. Moldova

Uniunea Europeană a adoptat o declaraţie în care îşi exprimă îngrijorarea cu privire la situaţia din Republica Moldova, în timpul reuniunii miniştrilor europeni de Externe din Luxemburg, relatează postul Radio Free Europe/Radio Liberty în pagina electronică.

60 afișări
Imaginea articolului UE îşi exprimă îngrijorarea faţă de situaţia din R. Moldova

Ministrul ceh de Externe, Karel Schwarzenberg (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În această declaraţie, UE afirmă că are "temeri serioase" cu privire la situaţia din această ţară, iar ministrul ceh de Externe, Karel Schwarzenberg, a declarat că Republica Moldova "constituie o provocare" pentru blocul european.

Schwarzenberg, care a prezidat reuniunea, a declarat că UE este hotărâtă să continue iniţiativa Partneriatului Estic, menit să consolideze relaţiile dintre blocul european şi şase ţări din estul Europei.

"Considerăm că transmiterea unui mesaj celor şase state partenere - Ucraina, Belarus, R. Moldova, Georgia, Armenia şi Azerbaidjan - este foarte importantă, în lumina noilor evoluţii în regiune, şi că trebuie să ne apropiem mai mult de statele vecine pentru a promova o bună guvernare, statul de drept şi transparenţa", a precizat Schwarzenberg.

"Tensiunile actuale din ţară constituie o provocare pentru Uniunea Europeană. Misiunea noastră este să găsim o cale potrivită pentru consolidarea politicii noastre de a aduce Republica Moldova mai aproape de standardul nostru", a precizat el.

"Ne aşteptăm ca Republica Moldova să se comporte într-un mod european, nu numai doar faţă de Uniunea Europeană şi membrii săi, ci şi pe plan intern, desigur", a adăugat oficialul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici